Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.03.14

Leharapta haragosa orrának egy részét egy zalai férfi

Maradandó fogyatékosságot okozott egy férfi a szomszédjának, miután egy dulakodássá fajult vitában leharapta orrának egy részét - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t. Pirger Csaba az eset előzményeiről elmondta: a két szomszéd között telekhatárvita miatt hosszú idő óta haragos volt a viszony.

 

orr.jpg


A vádlott 2014 júniusában arra szólította fel a szomszédját, Zalaszentlászlónhogy az általa vitatott telekhatárra állított betonoszlopot távolítsa el.
A felszólításra a szomszéd nem reagált, ezért a zalaszentlászlói vádlott a házából kihozott egy piros festékszóró sprayt, amivel lefújta az oszlopot, majd a festékkel kijelölte az általa jogosnak vélt területi határt.
A két férfi között ezután szóváltás alakult ki, ami dulakodásba torkollott, s eközben mindketten beleestek a házuk előtt lévő, betonlapokkal burkolt vízelvezető árokba.
A verekedés ennek ellenére tovább folytatódott, a vádlott ekkor szándékosan megharapta haragosa orrát, amiből egy nyolc milliméteres darabot ki is szakított.
A vádirat szerint a sérülés súlyos egészségkárosodást nem okozott, de a harapás maradandó fogyatékosságot eredményezett.
A Keszthelyi Járási Ügyészség a férfi ellen testi sértés bűntette miatt emelt vádat. MTI

(Fotó: Wikipédia)