Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.11.20

Lehallgatta válófélben lévő felesége telefonját egy zalai férfi

Egy zalaegerszegi 47 éves férfi tavaly ősszel válófélben volt. A férfi azzal a céllal, hogy felesége és gyermekei gépkocsival történő mozgását nyomon kövesse, illetve azzal a céllal, hogy a felesége használatában lévő személygépkocsiban elhangzottakat adott esetben hallja, interneten vásárolt egy zseblámpa funkcióval ellátott (külsőleg zseblámpának tűnő és zseblámpaként is használható) GPS lehallgató és nyomkövető készüléket.

lehallgatas.jpg

A férfi saját adataival vásárolt a Magyar Telekom Nyrt-től egy SIM kártyát is, amit belehelyezett a készülékbe. Így a készülék alkalmassá vált arra, hogy

- a SIM kártyát felhívva lehallgassák a beépített mikrofon keresztül a készülék mintegy öt méteres körzetében elhangzottakat,
- a készülék azonnali riasztást küldjön, ha mozgást érzékel,
- a készülék pozícióját – a beépített GPS és GPRS antenna miatt - követni lehessen, akár a készülék által automatikusan küldött SMS üzenetek útján, akár internetes, illetve mobil alkalmazáson keresztül.

A féltékeny férfi a SIM kártyáját 2018. október 17-én 17 óra 13 perckor aktiválta, majd belehelyezte a lehallgató és nyomkövető készülékbe, amit aztán pontosan nem meghatározható körülmények között elrejtett az autó egyik belső tároló rekeszébe.

A készülékbe helyezett SIM kártya és a férfi mobiltelefonja között 2018. október 18. napjától 2018. október 20. napjáig rendszeres kapcsolat volt, ennek során a két hívószám rendszeresen kért és küldött SMS formájában adatokat egymásnak a gépkocsi mozgását, helyzetét illetően.

A férj október 18-án 16 óra 10 perckor a hívószámáról felhívta a Zalaegerszeg, Kovács Károly tér 4. közelében tartózkodó gépkocsiban elrejtett lehallgató és nyomkövető készülékben lévő SIM kártyát és 55 másodperc hosszan titokban, felesége tudta nélkül belehallgatott annak  egyik telefonbeszélgetésébe, amit a nő a gépkocsiban egy ismerősével folytatott és amely során nevezettek egy 2018. novemberben Hévízen tartandó továbbképzésről beszélgettek.

Az így megszerzett információk alapján a férfi 2018. novemberben megjelent a hévízi továbbképzés helyszínén azzal a céllal, hogy megtudja, ott felesége kivel van, és mit csinál.
Az ügyben a  Zalaegerszegi Járási Ügyészség tiltott adatszerzés bűntette miatt emelt vádat.

Harapott, szétverte pasija kocsiját a féltékeny nő

Egy 25 éves várvölgyi nő és barátja, egy fiatalember tavaly november 07.-én éjfél körül a zalaegerszegi kertvárosban a férfi személygépkocsijában féltékenység okán hevesen vitatkozni, veszekedni kezdtek. Amikor a férfi ki akarta rakni a kocsiból, a nő hangosan kiabált, és a férfi felé csapdosott, az üléseket rugdosta, és a kormányt rángatta.

 


loading...