Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.11.04

Légpuskával lőtte állon magát egy 14 éves fiú Zalaegerszegen

Egy 49 éves zalaegerszegi férfi a lakóhelyéül szolgáló zalaegerszegi családi házában tartott egy 5,5 mm kaliberű, alsó felhúzókaros rendszerű, KANDAR B3-3 típusú, kínai gyártmányú légpuskát.

A puska csőtorkolati energia értéke 10,299 Joule volt, ezért lőfegyvernek minősül, így annak tartása  hatósági engedélyhez kötött, ám a férfi azzal nem rendelkezett. A férfi március 24.-én délután az udvarban a légpuskával célba lőtt  a 14 éves fiával.

Az apa a légpuskát és a hozzá tartozó lövedékeket az udvaron hagyta, miközben ő maga bement rövidebb időre a lakásba. A kamasz az udvaron felnőtt felügyelete nélkül maradt, elkezdte megtölteni a légpuskát, amely a gyakorlatlansága folytán kezéből a fegyver  tusával lefelé a földre esett, és működésbe lépett.

A légpuskából ekként kilőtt lövedék a gyermek állának lágyrészét találta el, és a baleset következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási  Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette és foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés  vétsége miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat Dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

legpuska.jpg

(A fotó illusztráció)