Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.04.23

Legjobb barátnőjét zsarolta meg egy nő egy Letenye környéki kis faluban

A vád szerint az I. rendű vádlott nő férfi néven hozott létre egy kamuprofilt egy  közösségi  oldalon.  Az I. rendű  vádlott ezen keresztül felvette a kapcsolatot a saját barátnőjével, akinek azt mondta, hogy a férfi az egyik ismerősének a testvére.

Ezt követően azt a látszatot keltette, hogy a hamis profilú férfi érdeklődik a nő  iránt,üzeneteket küldött neki, majd aktfelvételeket kért tőle. A nő az I. rendű vádlott segítségével elkészítette a fotókat.

birosag.jpg

A nehéz anyagi körülmények között élő, több gyermeket nevelő I. rendű  vádlott  a  hamis  profilt  felhasználva 2018  márciusától  különböző összegeket kezdett követelni a sértettől.  Megfenyegette, ha nem  fizet elrabolja, megöli a férjét és a fiát, továbbá nyilvánosságra hozza a képeket.

A pénzt minden esetben az I. rendű vádlottnak, valamint az ő ismerősének -a II.rendű vádlottnak -kellett átadnia. A nő, hogy a követelést teljesítse volt, hogy pénzt kért kölcsön, a családi pótlékhoz nyúlt, szociális tűzifát, tabletet, kandallót adott át a vádlottaknak.

A megzsarolt nő a férjének azt mondta, hogy a fotók  akkor  készültek róla, amikor  még  Svájcban "dolgozott".  

Miután egyre több követelés érkezett, a férj rávette  a feleségét, hogy tegyen feljelentést. A vádlottak kb. 1.400.000 Ft vagyoni hátrányt okoztak a sértettnek, amiből 50.000 Ft megtérült.

A zsarolás minősítésű ügyet a jövő héten hétfőn tárgyalják a Nagykanizsai Járásbíróságon, ahol dr. Hajdu Ildikó elnökletével, elsőfokú, nyilvános előkészítő ülés során a vádlottak meghallgatása várható - olvasható a Zalaegerszegi Törvényszék nyilvános tárgyalási jegyzékében.