Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.03.26

Lefestékszórózták a zalaegerszegi börtön falát

Nyolc férfi különféle feliratokat festett piros festékszóró spray-vel a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet falára.
Többek között ilyen feliratok éktelenkedtek a börtön falán: JB KEVIN 2K170331, MY NIGA, Ricsi+Klau, SALA, CHRUSH, TICI, MÁRKÓ, Rantós, ANGEL, Lili+Kevin 03.31 valamint Trift Shop Candy” feliratokat,férfi nemi szerv, szív és arc ábrákat is, de az pontosan nem volt beazonosítható, hogy ezeket konkrétan melyik elkövető készítette - olvasható a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratában.

zalaegerszeg-borton.jpg

(A zalaegerszegi börtön. Fotó: Zala Megyei Bv. Intézet)

A többségükben fiatalkorúak a büntetésvégrehajtási intézménynek így mintegy 93 ezer forint kárt okoztak, de később a Zalaegerszegi piactér lámpaoszlopait is lefújták és a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár falára is festettek hülyeségeket, mindezzel további 40 ezer forint rongálási kárt okoztak.
A felbujtó fiatalkorút minősülő rongálás vétségével vádolták meg, hét társa ellen megszüntették a nyomozást, őket megrovásban részesítette a vádhatóság - tudta meg honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.