Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.08.08

Közlekedési veszélyhelyzetet okozott egy részeg zalai férfi

Egy 1998-ban született iklódbördőcei férfi az idén július 5.-éről 6.-ára virradó éjszaka  ittas állapotban Iklódbördőcén a Béke úton sétált, ahol útfelújítás miatt ideiglenes forgalmi rendet alakítottak ki.  

Csak az úttest felmart állapotban lévő északi sávján lehetett a járműforgalomnak váltakozó irányba közlekedni, a forgalmat az útfelújítás két végén ideiglenesen kihelyezett járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékekkel szabályozták.

Amikor a férfi a kérdéses útszakaszra ért, az oda kihelyezett és működő járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készüléket felborította. A készülék jelzése így nem volt látható az érkező járművek számára.

Ezt követően az úttest képzeletbeli felezővonalára kihelyezett sávos terelőoszlopok közül 6 db-ot szintén az úttestre fektetett, ötöt az úttest déli széle felé, egyet pedig az úttest északi széle felé döntve.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

birosag.jpg