Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.11.28

Középiskolai tanára lesajnálta. Lediplomázott, őstermelő lett Zalában

Egyszer középiskolában azt mondta nekem egy tanárom, hogy én nem fogom vinni semmire, nem leszek más csak egy "piaci hagyma árus."

Eltelt 10 év, ezalatt leérettségiztem, lediplomáztam, megismertem a páromat, aki végig mindenben segített és támogatott. Megszerettette velem a mezőgazdaságot, hatására kiváltottam az őstermelőimet. Közben nyelvvizsgát szereztem angolból és jelenleg is tanulok, hogy aranykalászos gazda lehessek.

Nem kevés munka volt a diploma, de közelében sincs annak, amit nap mint nap teszünk, hogy felépítsük saját kis gazdaságunkat. 2020 kemény év volt minden szempontból, de sikereket is értünk el. Hivatalosan is eladtam az első burgonya és hagyma termésünket. Most pedig egy régi álmom vált valóra, két bocival bővültünk.

Kedves Tanárnő, ha van egy kis szerencsém talán jövőre elérhetem, hogy a saját hagymáimat áruljam a piacon. Ígérem, ha találkozunk, még kedvezményt is adok - írta Facebook oldalán szombaton a 24 éves Horváth Tamara, aki 2 éve költözött párjához a Zala megyei Lasztonyára.

(Forrás és fotó: Horváth Tamara)

zala-megye-ostermelo.jpg