Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.12.01

Koronavírus: a Zalakarosi Fürdő után bezárt a Hévízi tófürdő is

Az országos tisztifőorvos állásfoglalása alapján keddtől bezárt a hévízi tófürdő, a reumakórház betegeit azonban - a medencés kezeléseket kivéve - továbbra is ellátják - tájékoztatta a hévízi önkormányzat kedden az MTI-t.

 

zalakarosi-furdo.jpg

(A Zalakarosi Fürdő. Fotó: archív)

 

A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház megbízott igazgatója, Mándó Zsuzsanna tájékoztatására hivatkozva az önkormányzat azt közölte: Müller Cecília országos tisztifőorvos állásfoglalása alapján kellett bezárnia a mostanáig még nyitva tartó tófürdőnek. A kormányzati döntésektől függően, ha feloldják a december 11-ig tartó járványügyi intézkedéseket, a gyógytó már másnap újra kinyithat.

Továbbra is zavartalanul üzemel ugyanakkor a fedett fürdőben a járóbeteg-ellátás, az aktív reumatológiai és elsőbbségi rehabilitációs fekvőbeteg-ellátás, elérhetők a fizikoterápiás kezelések és a diagnosztikai részlegek. Nem vehetők igénybe azonban a medencékben végzett kezelések, mint a súlyfürdő és a víz alatti gyógytorna, de kádfürdőben az egyéni gyógyvizes fürdőzésre továbbra is lehetőség van - tudatta az önkormányzat.

"Magyarország Kormányának bejelentése értelmében a Zalakarosi Fürdő 2020.11.11. 0:00 órától 30 napig ZÁRVA TART. Az újranyitásról az aktuális szabályozásoknak megfelelően a felületeinken folyamatosan tájékoztatást fogunk nyújtani.

Figyeljünk egymásra, és tartsuk be a szabályokat. Jó egészséget kívánunk Mindenkinek!
Bízunk abban, hogy mielőbb, újra sok zalakarosi vizes élménnyel ajándékozhatjuk meg Vendégeinket!" - tájékoztatott Facebook oldalán november 10-én a Zalakarosi Fürdő. A karosi fürdő dolgozói állományban maradnak
.