Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.03.09

Klónozott kisteherautók Nagykanizsán

Egy kft. 2019 tavaszán javításra vette át a 2017-ben közúti balesetben sérült, Ford Transit típusú tehergépkocsit. A II.r. terhelt a gépkocsi javításához ismeretlen forrásból, egy közel azonos típusú, ún. klón tehergépkocsit vásárolt, majd megbízta I.r.  terheltet azzal, hogy mindkét jármű fülke mögötti részét távolítsa el, majd az ún. klón jármű alvázszámát a gépkocsi doblemezéből vágja ki, s az eredeti jármű alvázszámát a másik tehergépkocsi alvázába hegesztéssel helyezze át.

Az I.r. terhelt a munkát elvégezte, majd a járművet a javítást követően a megrendelő részére visszaadták.

Egy balesetben a jármű eleje és kabinja sérült 2018. évben egy kft. tulajdonát képező Fiat Ducato 250 típusú, autómentésre használt tehergépkocsinak is.  

A II.r. terhelt 2020. tavaszán az előzőekben leírtakkal azonos módon járt el, amikor a tehergépkocsi javításához külföldről azonos típusú, ún. klón járművet vásárolt. Ezt követően utasítást adott I. terheltnek, hogy a sérült fülkét a járműről távolítsa el, azt cserélje ki az ún. klón jármű alkatrészével és abba hegessze bele a jármű eredeti alvázszámát.

Az ügyekben a Nagykanizsai Járási Ügyészség meghamisítással elkövetett egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a napokban - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

birosag.jpg