Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.05.03

Kiskorú sorstársát verte három fiatalkorú a nagykanizsai javítóintézetben

A kiskorú sértett fiú 2019. december 16.-án letartóztatottként érkezett az EMMI nagykanizsai javítóintézetébe. Az elsődleges befogadást követően az E/1. befogadó csoportba került, ahol 2019. december 18-25. között csoporttársa lett egy 2002-ben született kaposvári, egy 2003-ban született somogyviszlói és egy 2002-ben született bolhói fiatalember.

Az I.r. terhelt már a bekerülést követően „rászállt” a kk. sértettre, társaival való verekedésre biztatta, majd amikor erre a sértett nem volt hajlandó, több alkalommal eleinte kisebb, majd egyre nagyobb erővel, ököllel ütögette a sértett karjait, vállait, valamint pofonokat adott neki.

nagykanizsa-javitointezet.jpg

(Fotó: S. Varga György/KanizsaPress)

Ezt követően, a 2019. december 21-24. közötti időszakban az I.-II.-III.r. terheltek különböző okokból egyedül, illetve az I.r. és II.r. terheltek egy alkalommal együtt is bántalmazták a sértettet. I.r. és II.r. terheltek kérdőre vonták a sértettet, hogy elárulta-e a nevelőknek, hogy I.r. terhelt korábban bántalmazta. A sértett tagadta, hogy megnevezte bántalmazóját, ennek ellenére az I.r. és II.r. terheltek a csoport nappalijában bántalmazni kezdték, több alkalommal ököllel megütötték a mellkasát, bordái tájékát, valamint megpofozták, megrúgták.

Az I.r. és II.r. terheltek ezen kívül külön-külön is több – pontosan meg nem határozható - alkalommal bántalmazták, fején, testén megütötték a sértettet, ha az nem teljesítette kérésüket, pl. hogy hajtsa össze a pizsamájukat, ruhájukat, rendezze el az ágyukat vagy verekedjen valamelyik társával. A sértettet ugyanezen időszakban III.r. terhelt is több alkalommal bántalmazta, tenyérrel, illetve ököllel az arcán, fején és felsőtestén megütötte.

Előfordult az is, hogy a III.r. terhelt felszólította a sértettet, hogy edzés közben tartsa neki a boxzsákot, de III.r. terhelt a zsákot tartó sértettet „boxzsákjának” nevezve a sértettet is megütötte a vállain, karjain, illetve megrúgta a bordái tájékán. II.r. terhelt 2019. december 24.-én 21.00 óra körüli időben az E/1. csoport szobájában több alkalommal megütötte a sértett felkarjait, mert az felszólításra nem verekedett egyik kk. társával. A bántalmazások következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség testi sértés vétsége miatt emelt vádat a napokban - értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.