Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.12.14

Kiskorú gyermeke szállította haza a részeg apát, aki belenyúlt a kormányzásba, elütöttek egy embert és nekimentek egy fának

Egy 1963-ban született férfi - a terhelt - gépkocsiját vezetői engedéllyel nem rendelkező 16 éves gyermeke (lánya) vezette az idén szeptember 6-án délután 13 óra 27 perckor a Zala megyei Nagyradán, egy jelzés nélküli hegyi úton, mialatt apja ittas állapotban a jobb első ülésen ült.

 

nagyrada.jpg

 

Haladásuk során a jelzés nélküli hegyi útról jobbra a Petőfi Sándor utcára akartak kanyarodni. Ennek kivitelezése során az apa belenyúlt az autó kormányzásába, a kormányt még jobban jobbra tekerte annak érdekében, hogy a Petőfi utca úttestjén álló és a hegyi útra bekanyarodni szándékozó traktornak ne ütközzenek neki.

Mivel a családfő belenyúlt a kormányzásba, ennek következtében a személyautó túlkormányzottá vált és a jármű jobb elejével elütötte a Petőfi utca 14. számú ház előtt gyalogosan az útpadkán közlekedő sértettet, a kocsi pedig továbbhaladva egy fának ütközött. A sértett a baleset következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat hétfőn dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.