Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.05.05

Kiömlött gázolaj miatt balesetveszélyes a Letenye és Lenti közötti út

Egy műszaki hibás autóbuszból kifolyt gázolaj miatt rendkívül csúszóssá és balesetveszélyessé vált péntek délután a Letenye és Lenti közötti út - tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közlése szerint a 61-es és a 7-es főúton is ugyancsak ennek az autóbusznak a műszaki hibája miatt kerül gázolaj az útra, ami baleseteket is okozott.

 

csuszos-ut.jpg

 

Sznopek Veronika elmondta: egy menetrend szerint közlekedő autóbuszból folyt Letenyétől egészen Lentiig a gázolaj, amely az esőtől nedves úttestre kerülve megcsúszásokat okozott. A sofőr csak Lentibe érve észlelte a jármű műszaki hibáját.
Az úton a közútkezelő több helyen is figyelmeztető és sebességkorlátozó táblákat helyezett ki. Megkezdték a mintegy 30 kilométernyi szakasz takarítását is, de ez várhatóan több óráig eltart majd, addig csak fokozott figyelemmel ajánlott Letenye és Lenti között közlekedni - tette hozzá a szóvivő.

Az OKF arról adott tájékoztatást, hogy a műszaki hibás autóbusz a Somogy megyei Nagybajomtól egészen Lentiig több útszakaszon is haladt. Gázolaj került emiatt a 61-es főútra Nagybajom és Nagykanizsa között, valamint a 7-es főútra Nagykanizsától Letenyéig, mindenütt síkosságot okozva.

A 61-es főúton Iharosberénynél több gépjármű megcsúszott, az egyik fel is borult, a mentők a helyszínről két gyereket megfigyelésre kórházba szállítottak. A műszaki mentés idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében le kellett zárni.
A katasztrófavédelem arról is beszámolt, hogy a közútkezelők munkálatai ezeken a szakaszokon is  valószínűleg órákig tartanak még. MTI