Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.08.05

Kigyulladt klíma okozhatta a zalakarosi hoteltüzet

Vélhetően a klímaberendezés elektromos zárlata miatt ütött ki tűz szerda délelőtt a zalakarosi Freya Hotelben, ahol több szoba is használhatatlanná vált; az érintett vendégek többségét más szállodákban helyezték el - mondta el a Hunguest Hotels Zrt. marketing- és kommunikációs igazgatója az MTI érdeklődésére.

Labossa Lajos közölte: az egyik ötödik emeleti szobában lakó vendég észlelte, hogy füstöl a légkondicionáló, amit jelzett a recepción, ezt követően a szálloda munkatársai a tűzoltók kiérkezéséig porral oltó készülékkel igyekeztek megfékezni a fellobbanó lángokat.

zalakaros-hoteltuz-2021-2.jpg

Amint azt korábban a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jelezte, senki nem sérült meg, de a hotelt kiürítették, hatvan embernek kellett elhagynia az épületet.

Labossa Lajos hozzátette: két szoba égett ki, egy harmadiknak az ajtaja károsodott, de az oltási munkálatok miatt 28 szobából ki kellett költöztetni a vendégeket. A szinte teltházzal üzemelő hotel érintett 50-60 vendégének egy részét más zalakarosi hotelben helyezték el, másokat a szállodalánc tapolcai vagy bükfürdői egységeiben a kérésük szerint, néhányan pedig hazautaztak.

A korábbi információval ellentétben a zalakarosi szállodában még nem végezték el a tervezett felújítást, erre majd később kerül sor - tette hozzá Labossa Lajos. (Fotók: Nagykanizsa HTP)

zalakaros-hoteltuz-2021.jpg

zalakaros-hoteltuz-2021-3.jpg