Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.10.27

Kifosztás a pacsai buszváróban

Egy 22 éves bajai férfi és a sértett augusztus 15. napján a hajnali órákban Pacsán, az autóbusz-állomás egyik fa szerkezetű, fedett autóbuszvárójában tartózkodtak és beszélgettek.

A sértett az autóbuszváróban maga elé, a földre tette utazótáskáját, valamint maga mellé, a padra tette táblagépét és pénztárcáját. A beszélgetés során a sértett a padon ülő helyzetben többször elaludt, majd 05:10 perc körüli időben elfeküdt a padon és ismét elaludt.

 

birosag.jpg

 

Eközben a terhelt – kihasználva  a sértett alvó, így védekezésre képtelen állapotát - eltulajdonított az utazótáskából egy IDENTIC márkájú nadrágot, és   egy HUAWEI márkájú táblagépet és a sértett pénztárcájából 1.000,-Ft-ot. Az eltulajdonított dolgok értéke összesen mintegy 23.000,-Ft volt.

A terhelt 05:59 órakor felszállt a 06:00 órakor induló autóbuszra és azzal Zalaegerszegre utazott, majd kiment a zalaegerszegi vasútállomásra, ahol a sértett bejelentésére kiérkező rendőrök intézkedés alá vonták és tőle a nadrágot és a táblagépet lefoglalták, azokat a sértettnek visszaadták. A terhelt az eltulajdonított készpénzt időközben elköltötte, így az okozott kár e vonatkozásában nem térült meg.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat.