Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.01.12

Kiégett egy kamion az M7-esen Zalában a Letenye felé vezető oldalon

Keresztbe fordult az úttesten és teljes terjedelmében kiégett egy alkatrészeket szállító kamion az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a 214-es kilométernél, a szakaszt lezárták - közölte honlapján csütörtök hajnalban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az utómunkálatok miatt várhatóan csak délután szűnik meg az útlezárás.

 Az oltás és a műszaki mentés idejére a forgalmat a sormási pihenőn keresztül terelik.
 A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére közölte, hogy senki sem sérült meg, a baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok.

 

felborult-kiegett-kamion-m7-eszteregnye.jpg

 

Az MTI a helyszínről úgy tudja: a magyar rendszámú, autóalkatrészeket szállító kamion megcsúszott és keresztbe fordult az autópályán. A sztrádát teljes szélességében elfoglaló jármű rakománya és vezetőfülkéje is kiégett.
    
A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján azt közölte: a nagykanizsai és a zalakarosi hivatásos tűzoltók másfél óra alatt tudták eloltani a lángokat. A munkájukat az is nehezítette, hogy a helyszínen nem volt elegendő víz, ezért távolabbról kellett vizet szállítaniuk.

A tűz keletkezésének okát tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálják.
Előreláthatóan a kora délutáni órákig fennmarad az útlezárás és a forgalom terelése az M7-es autópálya sormási pihenőjénél. MTI

(Fotó: archív. Kigyulladt kamion az M7-esen Eszteregnyénél. Fénykép: Nagykanizsa HTP)