Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.04.26

Kevesebb bűncselekmény, de több baleset történt tavaly Zalában

Jelentősen csökkent tavaly a regisztrált bűncselekmények száma Zala megyében, de növekedett a közlekedési balesetek és a halálos közúti tragédiák száma - közölte a Zala Megyei Közgyűlés csütörtöki ülésén tartott éves beszámolójában a megye rendőrfőkapitánya.

letenye-halalos-baleset-2018-1.jpg

(Két ember elhunyt egy halálos balesetben Letenyén április 13-án. Fotó: ZMRFK)

Sipos Gyula arról számolt be, hogy bár a bűnesetek között továbbra is a vagyon elleni bűncselekmények domináltak, új kihívásként egyre több az internetes bűncselekmény.
Az előző évvel összehasonlítva jelentősen, 32 százalékkal csökkent az idegenrendészeti eljárások száma, az esetek többségében valamelyik európai ország állampolgára próbálkozott tiltott határátlépéssel a jobb megélhetés reményében, de megfelelő okmányok nélkül.
A főkapitány sajnálatosnak nevezte, hogy ismét növekedett Zalában a személyi sérüléssel, illetve halállal végződő közúti balesetek száma, ezek döntő többségét - mondta - a sebesség helytelen megválasztása okozta.
Jelentősen nőtt a kerékpárosok által okozott balesetek száma, ezek jelentős részénél szerepet játszott az ittasság is - jelezte Sipos Gyula. MTI

 


loading...