Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.04.23

Kétszer is meg kellett bilincselni egy részeg sofőrt Zalaegerszegen

Egy 47 éves zalaegerszegi férfi január 20-án 22 óra 51 perc körüli időben ittas állapotban közlekedett Zalaegerszegen, az Olajmunkás utcán egy személygépkocsival. A részeg férfit rendőri ellenőrzés alá vonták.

bilincsben.jpeg

A sofőr az igazoltatás megkezdése előtt a gépjárműből kiszállt, az intézkedő rendőrjárőrökkel szemben arrogánsan viselkedett, kiabálni kezdett. A férfit ekkor felszólították, hogy igazolja magát, illetve tájékoztatták arról, hogy vele szemben alkoholtesztert fognak alkalmazni.

A férfi a rendőri intézkedéssel nem értett egyet, kiabálva közölte ugyan a nevét, azonban a helyszínről megkísérelt elfutni. A szökés megakadályozása érdekében testi kényszert alkalmaztak rendőrök, a férfit a bal karjánál fogva arccal a földre levezették.

Az ittas sofőr ezt követően is ki akarta vonni magát az intézkedés alól, ezért kezeit megbilincselték. A rendőri erősítés helyszínre érkezését követően a terhelt a hatósággal együttműködött, az alkoholteszter megfújását követően előállításra került a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra hiteles légalkohol mérésre.

A férfi hozzájárulásával a hiteles légalkoholmérő berendezéssel két mérést végeztek. Az adatok közlését követően a férfi a mérési eredményeket kétségbe vonta, az ellenőrzésről készült jegyzőkönyv aláírását megtagadta.

Miközben ismét agresszívvé vált, közölte az intézkedő rendőrökkel, hogy „nem érdekeltek f…szopó kutyák, most úgyis hazamegyek”. A férfi ezt követően távozni kívánt, ezért vele szemben ismételten testi kényszert alkalmaztak, kezeit megbilincselték, majd az orvosi ügyeletre szállították vérmintavétel céljából.
Vérében a cselekmény elkövetésekor 1,89 – 2,06 g/l (közepes fok) alkohol volt.

Ügyében a Zalaegerszegi Járási  Ügyészség járművezetés ittas állapotban vétsége miatt emelt vádat - tudta meg holnapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.