Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.12.13

Két zalai MÁV-os sérült vonatütközésben

Nem éppen kellemes vasúti hírekről kell beszámolnunk ezekben a napokban.
Kedden arról tudósítottunk, hogy vasárnap este engedély nélkül menesztettek Zalaegerszegről egy személyvonatot, miközben Zalaszentivánról érkezőben volt a Göcsej Intercity.
Most arról kaptunk információt, hogy a szlovéniai Hodos (Vas és Zala megyéhez közeli határmenti település) vasútállomásán összeütközött egy személy- és egy tehervonat mozdonya.
Úgy tudjuk, hogy a személyvonat zalai vezetője és kalauza sérülést szenvedett.

zalaegerszeg-vasutallomas.jpg

(A zalaegerszegi vasútállomás)

A személyvonat - információnk szerint - a MÁV Zrt., Ukk - Boba - Zalaegerszeg -Zalalövő - Őriszentpéter - Hodos vonalon közlekedő járata volt. Indulásra várt a hodosi állomáson, amikor hátulról, kb. 20 km/órás sebességgel belehajtott a teherszerelvény mozdonya.
Természetesen megkerestük a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságát az esettel kapcsolatban. Amint megérkezik a válasz, tájékoztatjuk olvasóinkat.
Értesülésünk szerint fegyelmi döntések születtek ma a december 9-i zalaegerszegi, engedély nélküli vonatindítás ügyében.
Ezzel kapcsolatban is kértünk tájékoztatást a kommunikációs igazgatóságtól. Várjuk válaszukat.
(Forrás:
Zalatájkiadó)

Előzmény:

Egymással szemben állt meg két vonat Zalában

Engedély nélkül indítottak el egy vonatot Zalaegerszegről, a szemből érkező szerelvénnyel együtt azonban biztonságos távolságra megálltak egymástól - közölte a MÁV Kommunikációs Igazgatósága kedden az MTI megkeresésére.
A közlekedési társaság a zalatajkiado.hu információját megerősítve azt közölte, hogy vasárnap, nem sokkal 22 óra előtt, Zalaegerszegről engedély nélkül indították el a Zalaszentivánig közlekedő személyvonatot.
Haladása közben a vonat több váltót megrongált.
A biztosítóberendezés megfelelően működött, így a hibát érzékelve az ellenkező irányból érkező Göcsej Intercity részére megtiltotta a továbbhaladást az állomásra. A két vonat egymástól 500 méter távolságban, biztonságosan megállt.
A két szerelvényen utazó 30-35 utas nem volt veszélyben. A helyzet tisztázását követően, fél óra elteltével érkezett meg az állomásra az intercity.
A megrongálódott váltókat hétfőn éjjel, fél kettő előtt helyreállították.     
A MÁV közölte azt is: szakértők bevonásával vizsgálják az esetet. MTI