Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.03.15

Kéménytűz Becsehelyen, nádastüzek Tótszerdahelyen

Szombaton is volt dolguk a letenyei hivatásos és önkéntes (Letenye ÖTE) tűzoltóknak.

Délután, nem sokkal 16 óra után lerakódott korom izzott egy becsehelyi, Kossuth Lajos utcai családi ház kéményében. A letenyei hivatásos tűzoltók a kéményre kötött, vegyes tüzelésű kazánból az égésterméket eltávolították, majd az érintett helyiséget kiszellőztették. A tulajdonos figyelmét felhívták arra, hogy a berendezést a szakemberrel történő átvizsgáltatásig ne használja.

Késő délután, 18 óra után lángra kapott a nádas mintegy ötven négyzetméteren Tótszerdahely külterületén. A helyszínre a letenyei hivatásos és önkéntes, valamint a murakeresztúri önkéntes tűzoltók vonultak, akik kéziszerszámokkal eloltották a tüzet - tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Egyébként kicsit furcsa, de a múlt héten is történt nádastűz a szomszédos Tótszerdahelyen.

Március 11-én (csütörtökön) több hektáron égett a nádas egy kavicsbánya mellett Tótszerdahely külterületén. A letenyei hivatásos tűzoltók kiérkezéskor már csak kisebb foltokban tapasztaltak tüzet, amit a murakeresztúri önkéntes tűzoltókkal közösen vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltottak.

A tótszerdahelyi kavicsbánya mellett keletkezett nádastűzről készült fotókat a Letenyei Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltói készítették.

totszerdahely-nadastuz-2021.jpg

totszerdahely-nadastuz-2021-2.jpg