Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.12.27

Kábítószert termesztő barátok buktak le Zalában


Egy 1991-ben született vonyarcvashegyi, egy 1990-ben született gyenesdiási és egy 1990-ben született zalavári férfi lakásán a nyomozó hatóság az idén, február 20-án házkutatást tartott. A férfiak a lakásukon termesztették a kábítószert az arra a célra berendezett helyiségekben. A házkutatás során mindhárom terheltnél kábítószert, kannabisz növényt, kendermagot, és a termesztéshez szükséges eszközöket foglaltak le.

- Az I.r. terhelt lakásán  lefoglalt növényi anyagok kannabiszra jellemző kannabinoid vegyületeket,  delta-9-THC tartalmaztak. A kábítószer együttes mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, annak mintegy 14,8-16 –szorosa.

zala-megye-drog.jpg

- II.r.terhelt  lakásán tartott házkutatás során lefoglalt növényi anyagok kannabiszra jellemző kannabinoid vegyületeket, delta-9-THC tartalmaztak. A kábítószer együttes mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, annak mintegy 3,2-6,2 –szerese.

A terhelt vizeletmintájában amfetamint és delta-9-THC-t mutattak ki. A kimutatott delta-9-THC a kenderből készült hasis és a marihuána pszichotróp hatásáért felelős hatóanyagának a delta-)-tetrahidrokannabinolnak az emberi szervezetben keletkező és a vizelettel kiürülő metabolitja, jelenléte kannabisz fogyasztására utal.

A nyomozó hatóság a III.r. terhelt lakásán tartott házkutatás során lefoglalt növényi anyagok kannabiszra jellemző kannabinoid vegyületeket, delta-9-THC tartalmaztak. A kábítószer együttes mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, annak mintegy 35,36-szorosa, és meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát is, annak mintegy 1,77-1,78-szorosa.

A férfiaktól lefoglalt növényi törmelékek, és az ágmaradványokban található delta-9-THC kábítószernek minősülnek.
Az ügyben a napokban a Keszthelyi Járási Ügyészség kábítószer-birtoklás bűntette miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.