Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.03.17

Kábítószert szerzett, fogyasztott, elfogták a nőt

Egy 1995-ben született nagykapornaki nő és élettársa tavaly február 25-e előtt Zalaegerszegen ismeretlen személytől, 50 gramm marihuánát vásároltak 100.000,- Ft-ért, melyből mindketten fogyasztottak.
A nő ezen túl 2020. február 25. napját megelőző napokban ismeretlen személytől 1 gramm, amfetamint tartalmazó speed port is szerzett, amelyet el is fogyasztott.

 

drog-zala-megye-2.jpg

 

A nő és társa személygépkocsival 2020. február 24-én éjfél előtt a zalaegerszegi elkerülő úton közlekedtek, amikor igazoltatták őket. A ruházat- és csomagátvizsgálás során a táskájából lefoglaltak egy simítózáras műanyag tasakban nettó 45,68 gramm tömegű, zöld színű, növényi anyagot (marihuána), a ruházatából pedig 0,68 gramm nettó tömegű, keménypapír-füstszűrős cigarettában lévő, barna és zöld színű, növényi anyagot (marihuánás cigaretta).

A lefoglalt 45,68 gramm nettó tömegű, zöld színű növényi anyag és 0,68 gramm nettó tömegű, barna és zöld színű növényi anyag kannabiszra jellemző kannabinoid vegyületeket, köztük delta-9-THC-t tartalmazott. A kannabisz (marihuána) az amfetamin és a delta-9-tetrahidrokannabinol kábítószernek minősül.

A nőtől levett vizeletmintából amfetamin és delta-9-THC-COOH volt kimutatható, amely kábítószer (speed és marihuána) fogyasztását támasztja alá.
Az élettárs vonatkozásában egyéb intézkedésre került sor.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat a napokban - tájékoztatta honlapunkat szerdán dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.