Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.01.29

Kábítószer a BMW-ben Letenyénél

Egy 28 éves férfi tavaly május 06-án  BMW személygépkocsijával közlekedett  az M70-es autóúton, amikor  a Csörnyeföldi pihenőnél a rendőrjárőr igazoltatta.

drog-zala-megye-1.jpg

Az intézkedés során a terhelt zavartan viselkedett, ezért vele szemben fokozott ellenőrzés keretén belül gépjármű átvizsgálást hajtottak végre, melynek során a járműből egy alufóliába csomagolt 0,22 gramm nettó tömegű, barna színű gyantaszerű anyag, és egy alufóliába csomagolt 0,11 gramm nettó tömegű zöldes-barna színű növényi ágvégződés került elő, amelyek lefoglalásra kerültek, mely anyagok cannabisra jellemző kannabionid vegyületeket köztük delta-9-THC-t tartalmaztak.
A kokain, a delta-9-THC, illetve a cannabis kábítószernek minősül.
Az igazságügyi toxikológiai szakértői vizsgálat  a férfi vizeletéből benzoilekgonint és delta-9-THC-COOH-t (delta-9-tetrahydrokannabinol –karbonsavat) mutatott ki.
A kimutatott benzoilkgonin a kokain élőszervezetben biotranszformáció során létrejövő metabolítja. A vizeletmintából kimutatott fenti vegyület kokain fogyasztását igazolja.
A férfi ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat - tudta meg honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség főügyészségi ügyész, sajtószóvivőjétől.