Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.10.07

Jelentős mennyiségű drogot foglaltak le egy nagykanizsai dílertől

Egy 44 éves nagykanizsai férfi 2018. március 22. napján Budapesten extasy tablettát vásárolt, majd délután Nagykanizsára tartott egy Volvo XC 90 típusú személygépkocsival, amikor 16 óra 55 perckor az M7 autópálya Nagykanizsa-szabadhegyi lejárójánál a rendőrjárőr igazoltatta.

kabitoszer-tuladagolas.jpg

A gépkocsi átvizsgálásakor a csomagtartóból a rendőrség lefoglalt egy Perkindol feliratú papírdobozt, benne a terhelt által vásárolt 250 darab kék színű, dominó mintázatú extasy  (MDMA) tablettával.
A vádirat szerint a terhelt három személynek speedet (amfetamin) értékesített.

A férfi a fenti időszakban kábítószer fogyasztó volt, a véréből  és a  vizeletéből is amfetamint  lehetett kimutatni.
Az MDMA, és az amfetamin a Btk. alkalmazásában kábítószernek minősülnek, ezért birtoklásuk törvénybe ütközik. 
A terhelttől lefoglalt, és az általa értékesített kábítószer összességében 25,496 gramm tiszta hatóanyagú kábítószer volt, amely meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, annak 127,46 %-a.  

Az ügyben a Zala Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett  kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat - tudta meg honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.

Drognak valót termesztett egy nagykanizsai férfi

Az 53 éves nagykanizsai férfi tavaly télen egy vadkender ültetvényekről szóló riport megtekintését követően elhatározta, hogy marihuána előállítása és későbbi értékesítése céljából cannabis sativa termesztésbe fog. A terv kivitelezése céljából még abban az évben az ausztriai Grazba utazott, ahol egy vadkender magokat is forgalmazó üzletből 120 euróért 21 darab magot vásárolt.