Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.05.08

Ittasan, vezetői engedély nélkül nélkül vitte el az Audit a kerkaszentkirályi nő

Egy 25 éves kerkaszentkirályi nő még január 26-án délután magához vette egy kerkaszentkirályi ház előtt parkoló, Németországban dolgozó nőismerőse Audi A4 típusú személygépkocsiját úgy, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezett, s annak használatát sem a jármű tulajdonosa, sem a jármű eladásával megbízott személy sem engedte meg a részére.

Ezt követően a 75151-es számú úton Kerkaszentkirály irányából Dobri község irányába, ittas állapotban vezette a járművet.
Amikor a 75151-es számú út 1+518-as km. szelvényében lévő, jobbra ívelő útkanyarulatból kiérkezett, ittassága és vezetői rutintalansága miatt az út ívét nem követte, így letért a menetiránya szerinti bal oldalon az úttestről.  

Az úttest mellett lévő földes területen végighajtott, és az autó jobb elejével a vízelvezető árok kezdeténél lévő betongyámos fa oszlopnak ütközött. A nő véralkohol koncentrációja a baleset időpontjában 1,07 g/l (ezrelék) volt, mely enyhe fokú alkoholos befolyásoltságot eredményezett.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség a napokban jármű önkényes elvételének bűntette, valamint ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

rendorseg-zala-megye-szondaztatas.jpg