Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.06.02

Ittas vezetők buktak le Nagykanizsán és Letenyén is

Egy 35 éves zajki férfi közlekedett Pünkösd hétfőn Letenyén, a Kossuth Lajos utcában egy segédmotoros kerékpárral, mikor a rendőrök megállították. Az ellenőrzés során az egyenruhások megállapították, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik.

A rendőrök alkoholtesztert is alkalmaztak a sofőrrel szemben, amely pozitív értéket jelzett. A férfit a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra előállították, majd járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

alkoholszonda-1.jpg

Nem sokkal később, 14 óra 47 perckor Zalabér Zala utcában közlekedett egy 59 éves férfi egy személyautóval. A rendőrök megállították, és ellenőrizték a vezetőt, majd alkoholtesztert is alkalmaztak, ami pozitív eredményt mutatott. A férfit további mintavétel céljából előállították a Zalaszentgróti Rendőrőrsre, majd vele szemben közigazgatási bírságot szabtak ki.

Nagykanizsán, egy 41 éves férfi haladt Ford típusú autójával a Damjanich utcában, a Sandi út irányából az Erzsébet telep felé, amikor a rendőrök megállították és ellenőrzés alá vonták. Az intézkedés során a sofőrrel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, s mivel pozitív eredményt jelzett, a vezetőt előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra. A nyomozók a férfit járművezetés ittas állapotban vétség meglapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy aki ittasan járművet vezet elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve másik életét, testi épségét is veszélyezteti! - tájékoztatott kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.