Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.02.27

Ittas sofőr ütött el egy ittas férfit Zalában

Egy 1987-ben született alibánfai férfi még 2017. július 9-én kora hajnalban a Zala megyei Vasboldogasszonyban a sportpálya melletti közúton ittas állapotban vezetett egy személygépkocsit.

Az elindulást követően a jármű hátsó részével több sikertelen tolatási manővert követően nekiütközött a mögötte leállított autó elejének, ekkor mindkét gépkocsiban anyagi kár keletkezett, személyi sérülés nem történt.

 

reszeg-sofor.jpg

(A fotó illusztráció)

 

Ezt követően előremenetben ittasságából eredő figyelmetlensége miatt a járműve bal elejével elsodorta a közelben álló, szintén ittas állapotban lévő férfit, aki az ütközés következtében elesett és nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A baleset bekövetkezését az ittas sofőr észlelte, azonban ennek ellenére megállás nélkül elhajtott a helyszínről, nem győződött meg arról, hogy ott más személy megsérült-e, sérülése miatt segítségnyújtásra szorul-e és nem nyújtott a sértettnek sem segítséget. Ráadásul az ittas autós vezetői engedéllyel sem rendelkezett. A sofőr vérében a cselekmény elkövetésekor 0,83 ezrelék (g/l) (enyhe fokú) alkoholkoncentráció volt.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és járművezetés ittas állapotban vétsége miatt emelt vádat a napokban - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.