Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.05.25

Ittas férfit vert meg a hévízi tónál

Egy 1953-ban született keszthelyi férfi tavaly május 28-án, délután 17 óra körül a hévízi tó melletti sétányon szóváltásba keveredett az erősen ittas állapotban lévő sértett férfival.
Miközben hangosan szidalmazta a sértettet, az egyik kezével megragadta és a sétány mellett húzódó kerítésnek nyomta és arcának bal oldalát négy alkalommal ököllel megütötte.

birosag.jpg

A sértett nem védekezett, az ütéseket ellenállás nélkül tűrte. A vádlott az ütlegelést követően a sértettet lökdöste, aki megtántorodott és egyensúlyát elvesztve az éppen elhaladó és 10 hónapos kisfiát sétáltató fiatalasszony mellett a földre zuhant és a lejtős talajon a vizes árokba gurult, a lába és az alkarja is elmerült a vízben. A fiatalasszony észlelve a bántalmazást kisfiával együtt ijedten menekült a helyszínről, a sértettet a járókelők húzták ki a vízből.

A vádlott cselekménye az elkövetés helyére, időpontjára és módjára tekintettel alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A vádlott szintén tavaly november 22-én kora délután a hévízi tó déli vízelvezető csatorna torkolatában szeletelt kishalcsalival, 1 db csapóhoroggal és 1 db sorhoroggal ellátott horgászszereléssel horgászott, és 4 db tűzfejű tarkasügért fogott ki. A sorhorog és a csapóhorog tiltott halfogási eszköznek minősül, ezért a vádlott tiltott eszközzel horgászott.

Az ügyben a Keszthelyi Járási Ügyészség garázdaság és orvhalászat vétsége miatt emelt vádat - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Fűügyészség ügyész-szóvivője.