Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.10.14

Hurokkal fogta a vadat a zajki rapsic

Egy 1997-ben született zajki fiatalember az idén nyáron a lakóháza környékén levő erdőrészletekben és mezőgazdasági területek határában folyamatosan több acélbowdenből készített csúszóhurkot helyezett el a vadak járta ösvényeken azért, hogy vadakat fogjon.

Július végén hurokkal megfogott 1 db 50 kg súlyú vadsüldőt. A vaddisznó a hurokban elpusztult. A férfi az elejtett vaddisznó egyik combját és oldalasának egy részét hazavitte és lefagyasztotta, illetve a családjának ételt készített belőle.

A vaddisznó többi részét az erdőben elrejtette, hogy cselekményét ne fedezzék fel. A szemle során a rendőrség további két kihelyezett hurkot is talált, a házkutatás során pedig fagyasztott vadhúst, és egy acél bowden tekercset foglalt le. A vaddisznó eltulajdonításával a férfi az erdészetnek 100 ezer forint kárt okozott.

A vad védelméről,  a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló törvény szerint a hurok tiltott vadászati eszköznek minősül.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség orvvadászat bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

zajk-rapsic-1.jpg

zajk-rapsic-2.jpg