Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.12.01

Hurkos rapsic ellen emeltek vádat Zalában

Egy 1964-ben született beleznai (Zala megye) férfi az otthonától 2-3 km távolságra, Belezna község határában, a Murakeresztúr irányba tartó út horgásztavi elágazójától mintegy 100 méterre, az erdőben legalább három, sodrott acélból készült hurkot helyezett el, hogy azzal vadon élő állatokat tudjon elfogni.

 

zajk-rapsic-1.jpg

zajk-rapsic-2.jpg

 

A hurkokat a jobb észrevehetőség érdekében fehér papírzsebkendővel jelölte meg. A tiltott vadászati eszközöket az egyik vadásztársaság tagja fedezte fel március 25-én, aki ekkor az egyik hurokban egy 100.000,- forint vadgazdálkodási értékkel bíró vemhes őzsutát talált, melyet hátsó lábtörései miatt nem lehetett megmenteni, kegyelemlövéssel vetett véget az állat szenvedéseinek.

Az ezt követően a vadásztársaság megbízásából kihelyezett vadkamerák a helyszínen  április 21. és 22-én rögzítették, amikor terhelt a hurkokat ellenőrizte, majd a képek alapján a személyét beazonosították.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség orvvadászat bűntette miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat kedden dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.