Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.09.23

Három órán belül megtalálták a zalai erdőben eltévedt idős férfit

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába ma reggel 6 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy egy idős férfi Lentinél, a szilvágyi erdőben eltűnt.

A bejelentést követően a Lenti Rendőrkapitányság rendőrei és az erdészek azonnal elkezdték keresni az idős embert.

eltevedt-az-erdoben.jpg

Fotó - Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Az összehangolt munka eredményeként a bejelentéstől számított három órán belül megtalálták az eltűnt férfit az erdőben, akit a mentőszolgálat munkatársai kórházba vittek.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság - ZMRFK -  felhívja az erdőbe indulók figyelmét arra, hogy mindig legyen náluk mobiltelefon, illetve az időjárásnak megfelelően öltözzenek fel! - tájékoztatott a ZMRFK.

Nem hivatalos információink szerint az idős férfit makkot gyűjthetett, hogy kiegészítse nyugdíját.
Ide tartozik az is, hogy a Zalaerdő Zrt. már korábban közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy délután 17 és reggel  óra közötti időszakban intenzív szarvasvadászatot folytatnak, ezért azon időpontok közötti időszakban lehetőség szerint senki ne tartózkodjon az állami erdőkben.

Szarvasvadászat indul szeptembertől a Zalaerdő vadászterületein

"A Zalaerdő Zrt. értesíti a lakosságot, hogy szeptember hónapban (naponta, délután 16.00 óra és reggel 8.00 óra közötti időszakban) az üzemi vadászterületein intenzív szarvas-vadászatot folytat. Vadászatra jogosultként arra kér mindenkit, hogy mező- és erdőgazdasági munkája, valamint szabadidős tevékenysége során ezt vegye figyelembe! Megértésüket köszönjük!" - tájékoztatta a nagyközönséget honlapján a nagykanizsai székhelyű erdészeti társaság.