Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.09.29

Harcias dobri nő ellen emeltek vádat

Egy 45 éves  Dobriban élő nő és élettársa tíz év együttélés után 2018. májusában szakítottak, amelyet követően a volt élettárs egy másik nővel – a sértettel- létesített élettársi kapcsolatot, akivel a Dobriban éltek egy  családi házas ingatlanban.

dobri.jpg

A nő a szakításért  a sértettet okolta, megharagudott rá, üzenetekben többször is a kifejezésére juttatta, hogy  a férfi még mindig őt szereti, valamint 2018. nyarán több alkalommal szidalmazta a sértettet úgy, hogy a háza előtt gyalogosan elhaladva bekiabált neki.
 
2018. augusztus 11. napján este a terhelt tudomást szerzett arról, hogy  a férfi az udvarán füvet nyír, és otthon tartózkodik, ezért, hogy vele egy korábbi anyagi nézeteltérést megbeszéljen, indulatosan, egy kapával a vállán a házához ment. A sértett ekkor a ház udvarán gereblyézett, akit a terhelt a járdáról bekiabálva rögtön trágár szavakkal szidalmazni kezdett.

A sértett közölte a terhelttel, hogy nem mehet be az udvarba, és távozásra szólította fel, amelynek azonban a terhelt nem tett eleget, helyette a sértett kifejezett tiltása ellenére a kiskapun keresztül a magával vitt kapával bement a bekerített udvarra, és a kapa fejét mellmagasságban maga előtt tartva támadóan megindult a sértett felé.

Ekkor  a férfi a terhelt elé lépett, és azért, hogy élettársa bántalmazását megakadályozza, kicsavarta a kezéből, és nagy erővel a kertkapunak dobta a kapát, amelytől az kettétörött. Ezt követően a terhelt belemarkolt a sértett hajába, a copfjánál fogva megrángatta őt, majd magához vett egy partvist, aminek fa nyelével a közepest meg nem haladó erővel megütötte a fején, majd a homlokán a sértettet, melynek következtében a sértett a földre esett.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
A Lenti Járási  Ügyészség  magánlaksértés   bűntette és testi sértés vétsége miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.