Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.06.03

Harci kutyát uszítottak egy férfire Zalában

Egy 1977-ben született sárvári férfi még tavaly október 4-én kora délután a zalaegerszegi buszpályaudvarnál sétált élettársával, aki pórázon vezetett egy közepes méretű, staffordshire terrier fajtájú kutyát.

A terhelt és az élettársa elhaladtak a telefonfülkék előtt várakozó sértett férfi mellett, a terhelt és közte rövid szóváltás alakult ki, majd a terhelt a férfit tovább szidalmazva - továbbhaladt az élettársával a Sarok presszó irányába a gyalogátkelőhelyen.

kutyatamadas.jpg

(A fotó illusztráció)

A Sarok presszó előtt a terhelt kiragadta a pórázon tartott kutyát az élettársa kezéből, majd az élettársa tiltakozása ellenére lendületesen, futólépésben megindult a férfi felé és a pórázt továbbra is fogva ráuszította az ebet.

A kutya a férfihoz érve azonnal ráharapott annak jobb térdére. A terhelt ekkor otthagyta a férfit, majd az élettársával és az ebbel együtt elsietett a helyszínről. A sértett 8 napon belül gyógyuló nyílt, harapott sérülést szenvedett.
 
A terhelt olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy a közelben tartózkodó személyekben megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.