Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.04.13

Hamis rendszámokkal hozott Magyarországra autókat egy zalai társaság

Több mint kétszáz esetben használt fel hamis próbarendszámokat és iratokat autók külföldi behozatalához az a zalai társaság, amelynek öt tagja ellen Zalaegerszegen emeltek vádat - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

 

hasznalt-nyugati-autok.jpg

 

A négy férfi és egy nő több éve foglalkozott gépkocsik adásvételével, külföldről rendszeresen hoztak be Magyarországra rendszám nélküli, forgalomba nem helyezett gépjárműveket.
A társaság tagjai 2014 és 2016 között ismeretlenektől Budapesten több esetben is próbarendszámokat és a hozzájuk tartozó ideiglenes forgalmi engedélyt, illetve indítási naplót vásároltak több százezer forintért. Ahhoz, hogy a P betűs rendszámok jogszerű használatát igazolhassák, hamis munkaszerződéseket is kötöttek, mintha azoknak a cégeknek az alkalmazottai lennének, amelyek eredetileg jogszerűen váltották ki a próbarendszámokat.
Az indítási naplók szerint az öt vádlott két év alatt 230 esetben használta jogtalanul a rendszámtáblákat és a hozzájuk kapcsolódó okmányokat.
Az Ausztriában vásárolt kocsikra szerelték fel a táblákat, illetve Zala megyén és az országhatáron belül is sok esetben használták a meghamisított hatósági jelzéseket.
A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség az üzletszerűen, rendszeres haszonszerzésre törekedve elkövetett bűncselekmények miatt egyedi azonosítójellel visszaélés bűntettével vádolta meg az öt embert. MTI