Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.12.05

Hamis bizonyítvánnyal jelentkezett a muraszemenyei otthonba

F. terhelt  (nő) 2017. június hónapban, magasabb munkáltatói besorolása érdekében munkáltatójához, a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény muraszemenyei telephelyén, szakmai-iskolai végzettsége igazolására benyújtotta az X sorszámú szakképesítési bizonyítványt.

 

hamis-bizonyitvany.jpg

 

F. tanulói munkaviszonya a Nagykanizsai Sz. Szakképző Iskolában 2016. május hónapban megszűnt. A gyakorló ápoló szakmai vizsga követelményeit sem 2016. május-június hónapokban, sem pedig a 2016. őszi és 2017. tavaszi időszakban szervezett javítóvizsgákon nem teljesítette, így 2017. május 26-án vizsgajogosultsága is megszűnt.

A benyújtott és a D. Szakközépiskola és Szakiskola azonosítójú bélyegzővel ellátott, szakápoló végzettséget igazoló okirat az eredeti okmány mintájára létrehozott, számítástechnikai kivitelezésű teljes hamisítvány, mely hibásan tartalmazza Zalaegerszegi Sz. Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola megnevezését, az OKJ-s képzés azonosítóját is.

A hamis okirat megszerzése érdekében, F. az internetes oldalakon okiratokat hirdető g.....@gmail.com címen vette fel a kapcsolatot ismeretlenekkel, majd 150.000,-Forint ellenében, Budapesten az 1-es villamos Népliget melletti megállójában egy férfitől átvette az adataival elkészített bizonyítványt.    

A hamisítás tényét Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény vezetője fedezte fel a bemutatott bizonyítvány adatainak visszaellenőrzése során - olvasható a Nagykanizsai Járási Ügyészség vádiratában.

 


loading...