Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.12.21

Halálos vonatgázolás Zalaegerszegen

Vasárnap kora délután Zalaegerszegen, a Batthyány utcai vasúti átjáró közelében gázolt el egy embert  egy  tehervonat. A nyílt pályán elütött személy elhunyt. A város hivatásos tűzoltói a forgalom irányításában és az elütött személy felkutatásában segítették a társszervek munkáját, mert a vonat a sínpályától jóval távolabbra lökte az áldozatot.

 

halalos-vonatgazolas.jpg


A rendkívüli haláleset körülményeit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság közigazgatási, hatósági eljárás keretében vizsgálja - értesült honlapunk.

Kora este egy bivalyt gázolt tehervonat Zalakomárban, a Vasút tér közelében. A zalakarosi hivatásos tűzoltók az elpusztult állat tetemét eltávolították a sínpárról. A beavatkozások ideje alatt a vasúti forgalom mindkét helyszínen szünetelt - tájékoztatott hétfőn a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Vasárnap röviddel háromnegyed öt után megindulhatott a vonatközlekedés Sávoly és Zalakomár között.
Előzmény: Sávoly és Zalakomár között pótlóbuszok szállítják az utasokat, mert egy bivalyt gázolt egy tehervonat, emiatt jelenleg szünetel a vasúti közlekedés. Az átszállások miatt 30-70, perccel hosszabb menetidőkre lehetett számítani a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon néhány távolsági vonat esetében - tájékoztatott Facebook oldalán a Mávinform.