Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.06.26

Halálos balesetet okozott egy 71 éves nő Lentiben

Egy 71 éves lenti illetőségű nő 2018. szeptember 15-én délelőtt  Lentiben, a Kossuth út 3. szám mögötti útszakaszon vezette  személygépkocsiját a polgármesteri hivatal épülete felől az Alkotmány út irányába.

birosag.jpg

Amikor a nő járművével a  Kossuth út 3. szám mögötti útszakasz és az Alkotmány út kereszteződéséhez ért, ahol balra kívánt kikanyarodni; a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget az Alkotmány úton neki balról, a Kossuth út felől szabályosan közlekedő segédmotor-kerékpárnak, hanem alacsony sebességgel behajtott az útkereszteződésbe és emiatt a sértett segédmotor-kerékpárja elejével az útkereszteződés területén a nő által vezetett személygépkocsi bal oldalának ütközött.

Az ütközéskor a sértett által vezetett segédmotor-kerékpár sebessége 27-31 km/h, míg a nő által vezetett személygépkocsi sebessége 17-21 km/h volt. Az ütközés következtében a sértett járművéről az ütközés helyénél az úttestre esett.
A baleset következtében sértett férfi  8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, 2018. november 12. napján a kórházban elhunyt.

Az ügyben Zalaegerszegi Járási  Ügyészség  közúti baleset okozásának  vétsége miatt emelt vádat - értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.