Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.07.07

Halálos baleset Oltárcon: börtön vár a sofőrre

Egy 1998-ban született  oltárci fiatalember tavaly szeptember 18-án este 20 órakor Oltárcon az Alkotmány úton ittas állapotban, 75-85 km/óra sebességgel közlekedett egy személygépkocsival Bánokszentgyörgy felől a Petőfi utca felé.

A járműben utasként barátait, a jobb első ülésen a sértettet, míg a bal hátsó ülésen egy kiskorú személyt szállított úgy, hogy biztonsági öveiket nem használták.

birosag.jpg

Amikor a sofőr a járművel az Alkotmány út 46. számú ingatlanhoz ért, egy enyhén balra ívelő útkanyarulatban ittasságából eredő figyelmetlensége, és a megengedett sebesség túllépése miatt kisodródott a járművel, és a vízelvezető árokba, valamint az Alkotmány út 46. számú ingatlanhoz bevezető híd betonelemének ütközött.

A jobb első ülésen helyet foglaló férfi a kórházba szállítását követően elhunyt, mert a baleset következtében súlyos koponya és agysérüléseket, valamint csonttöréseket szenvedett. Amennyiben a biztonsági övét használja, nagy valószínűséggel a halálos eredményt okozó sérülések nem következtek volna be.

Az autót vezető férfi vérében a baleset bekövetkezésekor 1,4 ezrelék (enyhe fok) alkoholkoncentráció előidézésére alkalmas alkohol volt.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség járművezetés ittas állapotban bűntette miatt emelt vádat, melyben végrehajtható börtönbüntetést, járművezetéstől és közügyektől eltiltást indítványozott - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

Az ötfős család mindene odalett az oltárci tűzben

A múlt héten hétfőn délelőtt csaptak fel a lángok a Zala megyei Oltárcon, ahol egy 60 négyzetméteres vályogház gyulladt ki. A Petőfi utcai tűzhöz a nagykanizsai és a letenyei hivatásos tűzoltókat is riasztották, akik három vízsugárral oltották el a lángokat. A tűz kitörésekor egy általános iskolás fiú volt a házban, aki még időben ki tudott ugrani az ablakon.