Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.09.05

Haláleset a Zala Megyei Kórház szívsebészetén: a kórház közleménye

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház a részletek teljes feltárása nélkül, kénytelen több tényt nyilvánosságra hozni a szívsebészeti osztállyal kapcsolatban.

Dr. med.habil Alotti Nasri Ph.D volt osztályvezető főorvos nyilatkozataiban megfogalmazza, hogy nem tudja: indult-e belső vizsgálat egy páciens halála okán.

alotti-nasri-szivsebesz.jpg

(Dr. Alotti Nasri felmondott szívsebész)

- Egy haláleset ügyében a belső vizsgálat elindítását az adott osztályt vezető főorvosnak kell kezdeményeznie az igazgatóságnál.

- Az osztályvezető főorvos az esetet nem jelentette rendkívüli eseményként és nem kezdeményezett igazságügyi boncolást.

- A halotti zárójelentést dr. Alotti Nasri maga készítette és írta alá, abban nem tett utalást az esetleges kétséges körülményekre.

Ezúton fejezzük ki sajnálatunkat az elhunyt hozzátartozóinak, amiért szerettük halálát a volt osztályvezető főorvos saját érdekei szerint, utólagosan felhasználja.

A szívsebészeti osztály szakmai munkáját tekintve a betegellátás zavartalanul folytatódik, a műtétek zajlanak.

A dolgozók és a menedzsment tagjai minden erejükkel arra törekednek, hogy egy megújulásra, szakmai többlettudásra képes új osztályt építsenek fel. Ehhez higgadtságra, türelemre és időre van szükség - írta Facebook oldalán szerdán a Zala Megyei Szent Rafael Kórház.

Nyomoz a rendőrség a zalaegerszegi kórházban meghalt szívbeteg ügyében

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást indított „foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja" miatt annak a 48 éves szívbeteg betegnek az ügyében, aki a zalaegerszegi Szent Rafael Kórházban halt meg - írja a Válasz Online. A portál értesülését a rendőrség megerősítette.

 

loading...