Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.05.20

Hajléktalan gyilkosság a zalaegerszegi Parkerdőben

A Zalaegerszegi  Törvényszéken május 20-án Via Video rendszeren keresztül meghallgatott hajléktalan vádlott csak azt ismerte el, hogy az élettársát kétszer pofon ütötte és egyszer belerúgott, a gyilkosságot továbbra is tagadta.

Az ügyészi vádirat szerint a vádlott és a sértett 2018 januárjában a zalaegerszegi hajléktalanszállón ismerkedett meg, egymásra élettársként tekintettek. Italozó, hajléktalan életmódot folytattak, ha tehették az éjszakákat a szabadban töltötték.

 

bilincs.jpg

 

2019. június 14-én napközben a vádlott és a nő Zalaegerszegen bolyongott, s velük tartott szintén hajléktalan ismerősük. Az esti órákig hárman közel 6 liter bort ittak meg. 19 óra után elindultak a Parkerdő irányába. A sértett ittassága folytán már nehezen közlekedett, ez pedig dühítette a vádlottat. Ütlegelni kezdte a nőt, aki jajgatott, majd leült, lefeküdt a fűbe. Élettársa ettől még indulatosabb lett és a földön fekvő sértett fejét rugdosta, taposta, ezt észlelve egy járókelő rá is kiabált a vádlottra.

Ezután a Parkerdőben a játszótér egyik padjánál ültek le és tovább italoztak, majd sötétedés után elindultak alvóhelyük felé. A továbbra is botladozva közlekedő nőt a vádlott vezette, azonban a sértett ismét elfeküdt a földön, ezért a férfi újra bántalmazta, többször megtaposta a felsőtestén. Ezután a vádlott elvonszolta a nőt egy ivókútig, ahol vizet engedett a fejére, mire valamelyest magához tért.

Miután tovább indultak a férfi ismét rúgta, ütötte a nőt. Ekkor az ismerősük odalépett a földön fekvő nőhöz, s attól tartva, hogy életét veszthette, segítségért indult. Ezt követően a vádlott – mivel dühítette, hogy a sértett miatt nem jutnak el az alvóhelyükhöz – tovább bántalmazta a nőt, végül addig szorította a nyakát, amíg megfulladt. Ismerősük rövid idő után segítség nélkül tért vissza.

Ekkor a sértett már a hátán feküdt, a vádlott pedig egy közeli padon ült, s arra kérte a másik férfit, hogy hagyják az élettársát ott aludni, míg ők menjenek az alvóhelyükre. Hajnalban a két férfi tovább indult kéregetni és inni. A sértett holttestét végül a járókelők fedezték fel.

Az ügy első tárgyalási napján a vádlott másként nyilatkozott, mint a korábbaikban. Elmondása szerint a történtekkor hatan italoztak a Parkerdőben és egyszer csak azt észlelte, hogy a sértett rosszul van. Tagadta, hogy a pofonon és a rúgáson kívül több ízben bántalmazta volna a nőt, azt állította még ő ment segítséget kérni a közeli benzinkútra, de ezután elhagyta a helyszínt. A nővel és a férfival a Parkerdőben italozó ismerősüket a bíróság tanúként hallgatta meg, aki ittas állapota miatt semmire sem emlékezett.

Az ügyben a bíróság további tanúként hallgat meg, illetve szakértői véleményeket kér. Ennek függvényében jelöli ki a következő tárgyalás időpontját - tájékoztatta honlapunkat szerdán dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.