Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.12.22

Hajléktalan élettársát fojtotta meg Zalaegerszegen

Az ittas férfi  megverte, majd megfojtotta  az alkoholtól magatehetetlen élettársát.

Az 1969-es születésű erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő  hajléktalan  férfi a zalaegerszegi hajléktalanszállón ismerkedett meg  a sértett nővel,  közöttük szerelmi viszony szövődött, egymásra élettársként tekintettek, mindketten italozó, hajléktalan életmódot folytattak.

Ha az időjárás engedte, a szabadban, a parkerdőben töltötték az éjszakákat. Június 14.-én a férfi és a nő napközben Zalaegerszegen városszerte bolyongott, velük tartott egy másik hajléktalan személy is. Mindhárman fogyasztottak alkoholt, ittas állapotban voltak, az esti órákig kb. 6 liter bort fogyasztottak el.

zalaegerszeg-gyilkossag-2.jpg

(Rendőrök zárták le a bűnügyi helyszínelés idejére a zalaegerszegi parkerdő egy részét. Fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

Este 19 óra utáni időpontban a Tesco áruház parkolójától elindultak a parkerdő felé. A nő ittassága folytán nehezen közlekedett, ami dühítette a férfit, ezért ütlegelni kezdte a nőt, amely miatt a sértett jajgatott, majd leült, lefeküdt a fűbe. Ettől a terhelt még indulatosabb lett, és a földön fekvő nő fejét nagy erővel kétszer megrúgta, megtaposta.

Mindhárman elindultak a parkerdei alvóhelyükre, de eközben a nő ismét elfeküdt a földön. A férfi ez miatt továbbra is nagyon dühös volt, a nőt ismételten bántalmazta, a felsőtestén többször megtaposta és ütlegelte, végül az áldozat nyakát addig szorította, míg a nő már életjeleket nem mutatott, megfulladt. A nő halálát a nyaktájék megragadása, megszorítása során bekövetkezett fulladás okozta.

Az ügyben a Zala Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

Megöltek egy 18 éves lányt Zalaegerszegen!

A holttestet a rendőrök a Parkerdőben találták meg; a feltételezett elkövetőt egy órán belül azono...