Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.07

Hagyatékot mentek venni, 100 ezres arany pecsétgyűrűt loptak Zalában

A vád szerint a II. rendű vádlott különféle megyei napilapokban  hirdetett, miszerint régiségeket, hagyatékokat vásárol fel. Hirdetésére jelentkezett a sértett is.

A két vádlott 2018. november 10-én megjelent a nő lakásánál, s ott átnézték az értékesítésre szánt tárgyakat. A porcelánok közül a II. rendű vádlott kiválasztott 4 darabot azzal, hogy azt 7.000 forintért megvásárolja. I. rendű társa (H-J-né) eközben a festményeket tekintette meg, majd átment a lakás másik helyiségébe és kutatni kezdett az ott tárolt bizsuk között, melyek között ott volt a sértett férjének arany pecsétgyűrűje is.

arany-pecsetgyuru.jpg

(A fotó illusztráció)

Miután az eladó közölte a vádlottal, hogy a dobozban csak bizsukat talált, az I. rendű vádlott a hölgy figyelmét elterelve ruházatába rejtette az arany gyűrűt.

Ezt követően H. J-né magához vett egy festményt is és közölte, hogy ez a kép is benne van a 7.000 forintos vételárban. A sértett ellenkezésével mit sem törődve a vádlottak a festménnyel és az elrejtett pecsétgyűrűvel távoztak a lakásból.  Az elkövetési érték: 160.000,- Ft.

A lopás bűntette és más bűncselekmények minősítésű ügyet a jövő héten csütörtökön a Zalaegerszegi Járásbíróságon tárgyalják - olvasható a Zalaegerszegi Törvényszék nyilvános tárgyalási jegyzékében.