Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.11.05

Gyújtogatót fogtak el a zalai rendőrök

A gyanú szerint hulladéktároló konténereket gyújtott fel több esetben is Zalaegerszegen az a 24 éves férfi, akit a rendőrök a hétvégén vettek őrizetbe - közölte a rendőrség honlapján hétfőn a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Október közepe óta Zalaegerszegen több hulladéktároló konténer gyulladt ki, ami után felmerült a gyanú, hogy a tűzesetek között összefüggés lehet.

A zalaegerszegi nyomozók látókörébe került egy 24 éves kutasi férfi, aki több helyszínen okozott tüzet hulladéktároló konténerekben vagy zsákban tárolt szemétnél, de egy gépkocsit is megpróbált felgyújtani, egy alkalommal pedig a hulladékról átterjedő lángok miatt teljesen kiégett egy tehergépkocsi is.

A férfi két helyszínen festékszóró spray-vel különböző épületek falaira graffitiket is fújt.
A bűncselekménnyel gyanúsítható férfit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság nyomozói Sárváron fogták el szombaton. Többrendbeli, részben folytatólagosan elkövetett rongálás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, de nem tett vallomást.

A nyomozók a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását. MTI

felgyujtott-szelektiv-hulladekgyujto.jpg

Letartóztatásba helyezte a Zalaegerszegi Járásbíróság azt a férfit, aki a gyanú szerint több hulladéktároló konténert is felgyújtott az elmúlt hónapban Zalaegerszegen.

A Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája 30 napra elrendelte a többrendbeli, részben folytatólagosan elkövetett rongálás vétségével gyanúsított férfi letartoztatást a bűnismétlés megakadályozása, illetve az eljárás során a jelenlétének biztosítása érdekében.

A döntés nem jogerős, az ellen a gyanúsított és védője fellebbezett - tájékoztatta honlapunkat kedden dr. Vándor Virág a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.