Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.07.25

Gyújtogató ellen emeltek vádat Zalaegerszegen

Közveszélyokozás és rongálás miatt emeltek vádat Zalaegerszegen egy férfi ellen, aki több szelektívhulladék-gyűjtő edényt gyújtott fel, ami miatt kiégett egy személyautó, a tűz pedig átterjedt egy lakóházra és az ott lévő üzlethelyiségre is - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.
A férfi márciusban erősen ittas állapotban volt, amikor késő este a Göcseji út egyik társasházánál, öngyújtójával lángra lobbantott egy 1100 literes hulladékgyűjtőt. A tűz átterjedt a mellette álló edényre is, így mindkettő szétolvadt.

 

felgyujtott-szelektiv-hulladekgyujto.jpg

(Fotó: illusztráció. Tűzoltóság Nagykanizsa)

 

A férfi ezután a Landorhegyi úton gyújtott meg egy hasonló, papírral teli gyűjtőedényt, de mielőtt távozott, a nagyobb égés érdekében néhány ott talált farekeszt is rádobott a tűzre. A lángok két további hulladékgyűjtőre is átterjedtek, majd a tűz egy közelben parkoló személyautót is elért.
A kiégett, totálkárossá vált autó és a benne tárolt eszközök és vagyontárgyak miatt több mint egymillió forint kára keletkezett a jármű tulajdonosának. Más autótulajdonosok még időben el tudták vinni kocsijukat a helyszínről, így azokat már nem érték el a lángok.
A tűz ugyanakkor egy tetőtér-beépítéses lakóházra is továbbterjedt, amelynek a földszintjén üzlethelyiség volt.
A ház tulajdonosa a feleségével az emeleten aludt, amikor egy ismerőse felébresztette, hogy ég a háza, így még időben el tudták hagyni otthonukat.
A tűz azonban elérte a tetőszerkezetet, az előtetőt, a bejárati ajtót, a homlokzatot és az üzlethez tartozó hűtőkompresszort, összesen 640 ezer forint kárt okozva.
A szándékosan tüzet okozó férfi ellen, aki visszaesőnek számít, közveszélyokozás és rongálás miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség. MTI