Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.06.17

Gyilkossággal fenyegetőzve zsaroltak pénzt egy Letenye környéki kis faluban

A Nagykanizsai Járásbíróság 2021. június 16. napján jogerős ítéletet hozott azon nő és férfi esetében, akik a nő barátnőjét fenyegették meg és közel 1.400.000 Ft-ot csaltak ki tőle.

Az I. rendű vádlott nő, férfi néven hozott létre egy kamuprofilt egy közösségi oldalon. Az I. rendű vádlott ezen keresztül felvette a kapcsolatot a saját barátnőjével, akinek azt mondta, hogy a férfi az egyik ismerősének a testvére. Ezt követően azt a látszatot keltette, hogy a hamis profilú férfi érdeklődik a nő iránt, üzeneteket küldött neki, majd aktfelvételeket kért tőle.

birosag.jpg

A nő az I. rendű vádlott segítségével elkészítette a fotókat. A nehéz anyagi körülmények között élő, több gyermeket nevelő I. rendű vádlott a hamis profilt felhasználva 2018 márciusától különböző összegeket kezdett követelni a sértettől. Megfenyegette, ha nem fizet elrabolja, megöli a férjét és a fiát, továbbá nyilvánosságra hozza a képeket. A pénzt minden esetben az I. rendű vádlottnak, valamint az ő ismerősének - a II. rendű vádlottnak - kellett átadnia.

A nő, hogy a követelést teljesítse, pénzt kért kölcsön, a családi pótlékhoz nyúlt, szociális tűzifát, tabletet, kandallót adott át a vádlottaknak. A megzsarolt nő a férjének azt mondta, hogy a fotók akkor készültek róla, amikor még Svájcban "dolgozott". Miután egyre több követelés érkezett, a férj rávette a feleségét, hogy tegyen feljelentést.

A Nagykanizsai Járásbíróság bűnösnek mondtak ki mindkét vádlottat folytatólagosan, társtettesként elkövetett zsarolás bűntettében. Az I. rendű vádlottat 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette. A II. rendű társa szintén 2 év börtönbüntetést kapott, 3 év próbaidőre felfüggesztve.

Az ítéletet mind az ügyész, mind a vádlott és védője tudomásul vette, így az jogerős - tájékoztatta honlapunkat dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.