Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.01.25

Gereblyézős horgász Zalaváron

Gereblyéző módszerrel harminc süllőt fogott az az orvhalász, akit január 24-én (szombaton) halászati őr ért tetten Zalaváron sad
Azt gondolhatnánk, hogy a január 24-i időjárás mindenkit eltántorított a kinntléttől. Pedig nem, hiszen a kifejezetten kellemetlen, hideg időben, amikor a havat és az esőt felváltva hordta a szél, orvhalászunk közel három órán át termelte ki a zalavári hídnál a hidegben összeállt süllőt és keszeget. A módszert nagyon hatékonynak mondhatjuk, mert délután fél három és fél hat között, harminc süllőt és harminchat keszegfélét fogott meg emberünk, gereblyézős módszerrel.

 

kisbalaton-gereblyezes.jpg


A Halgazdálkodási Zrt. halászati őre akkor "ütött" rajta, amikor a szépen összekészített zsákmányt a kocsijába pakolta. A tetten érés után az intézkedő halőr haladéktalanul értesítette a rendőrséget és a Zalakarosi Rendőrőrs két járőre gyorsan a helyszínre érkezett. A helyszíni szemle után a történet már a rendőrőrsön folytatódott, ahová K.A. cserszegtomaji lakost előállították.
Havranek Mihály, vagyonvédelmi és halőrzési vezető a következőket fűzte hozzá az esethez:
"A halakat itt számoltuk és mértük meg pontosan, ahol kiderült, hogy a harminc süllő összesen 16,5 kg, a harminhat keszeg pedig 8 kg volt. A süllők közül még három méreten aluli is volt. Itt szeretném elmesélni azt, hátha elrettentem még a további próbálkozókat, hogy a rendőrök minden jóindulata mellett az előállító helységben orvhalászunk igen nyomorultul érezte magát. Gondoljunk bele, milyen érzés lehet, amikor a vasajtót ránk zárják. És ezt nem azért mesélem el, hogy megsajnáljuk K.A.-t, hanem amikor valaki a könnyű zsákmány szerzésére adja a fejét, számoljon ezekkel a következményekkel. Na és azzal a kérdéssel, hogy kit értesítsünk az előállításáról... Ne ekkor döbbenjünk rá arra, hogy nemsokára a bíróságon kell számot adnunk, mit tettünk. Ne akkor döbbenjünk rá, hogy nemsokára oda a büntetlen előélet és ne akkor döbbenjünk arra is rá, hogy ezért a kalandért akár a munkánkat is elveszíthetjük.

Köszönjük a segítséget a Zalakarosi Rendőrőrs állományának."

(Forrás: Fishing Time)