Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.08.17

Gázpisztollyal lőtték fejen, súlyos szemsérülést szenvedett

Egy 1975-ben született hévízi férfi, a fia, a sértett és még néhány személy tavaly február 01. napján 22 óra 22 percet megelőző időben egy hévízi társasház kétszintes lakásának alsó szintjén található lakrészében italoztak, melynek során a terhelt ittas állapotban inzultált egy másik embert.

Rövid idő múlva a terhelt fia kérdőre vonta a terheltet magatartása miatt, melynek következtében szóváltásba kerültek és lökdösni kezdték egymást. A sértett azonban szétválasztotta őket, és megakadályozta a további dulakodást, majd távozásra bírta a terheltet, aki ennek hatására felment az érintett lakás felső szintjén lévő, általa használt lakrészébe, ahova a két lakrész terasz helyiségeit összekötő csigalépcsőn keresztül lehet feljutni.

gazpisztoly.jpg

(A fotó illusztráció)

Egy rövid idő múlva a fia elindult a terhelt után, hogy megbeszéljék a történteket, a terhelt azonban időközben magához vette az otthonában tartott, 380 R Blanc kaliberjelű, 10004386 gyártási számú, hatlövetű, Zoraki gyártmányú, R1 típusú gáz- és riasztó forgópisztolyát, majd a felső lakrész teraszán, az ég felé irányítva a pisztolyt, legalább két alkalommal lövést adott le a levegőbe.

Ezt követően a fia annak érdekében, hogy kérdőre vonja a terheltet cselekménye miatt, dörömbölni kezdett a felső lakrésznek a terhelt által bezárt ajtaján. A történtekre időközben azonban figyelmes lett a sértett, aki a további konfliktus elkerülése érdekében ugyancsak felment a csigalépcsőn a felső lakrészhez, majd megpróbálta az ajtótól eltávolítani a terhelt fiát.

Ekkor a terhelt hirtelen kinyitotta az ajtót, és a már korábban is használt gáz- és riasztó forgópisztollyal lövést adott le egy alkalommal a sértett felé, fejmagasság irányába tartva az eszközt.
A sértett a terhelt cselekménye következtében nyolc napon túl gyógyuló szemsérüléseket szenvedett el, melyek tényleges gyógytartama 4-6 hét.

Az ügyben a Keszthelyi Járási Ügyészség testi sértés bűntette miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.