Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.10.31

Garázdaságba torkolló nézeteltérés Pusztamagyaródon

Egy pusztamagyaródi lakos, a sértett még tavaly március 7-én kora délután hazatérőben azt észlelte, hogy a lakásával szemben található bekötőút sárral erősen szennyezett, illetve a testvére, tulajdonában lévő, a terhelt telkével szomszédos  területre nagy mennyiségű trágyát helyeztek el.  

Amikor 15.30 óra körüli időben hazaérkezett, a ház előtti bejárónál tartózkodott a sértett unokaöccse is.  Hamarosan észrevette, hogy a háza előtti útszakaszon egy MTZ traktorral egy    ugyancsak helyi lakos, - a terhelt fia -  pótkocsin trágyát szállít. E miatt az erőgépet vezető férfit megállította és megkérdezte tőle, hogy miért az ő földjeikre borítják le a trágyát, mire ő csak annyit válaszolt, hogy „szólj a faternak”, majd továbbment.

pusztamagyarod.jpg

(Fotó: Facebook)

Hamarosan egy másik traktorral és annak két szintén trágyát szállító pótkocsijával a ház előtti szakaszra érkezett a terhelt is, akit intéssel megállított a sértett, hogy megkérdezze a trágya elhelyezésével kapcsolatban. Ennek érdekében a sértett az út bal oldalára, a traktor vezetőfülkéjének ajtajához ment.

A terhelt  az erőgép ajtaját nyitva indulatosan kiszállt, majd az őt kérdezni akaró sértettet  minden előzmény nélkül mellkasánál lökdösni kezdte. A sértett  a támadóan fellépő terhelttel  szemben jobb lábát védekezés végett felemelte, melyet terhelt megragadott és a sértettet egyensúlyából kidöntve a földre lökte. Ezt követően a terhelt  a földön fekvő sértetthez lépett és fölé hajolva jobbkezét a sértettre emelte illetve megfogta a sértett kezeit.    
A terhelthez  ekkor odalépett a közeli ház kapubejáró hídján tartózkodó unokaöccs és   a további dulakodást megakadályozva, a terheltet a sértettől elválasztotta, így ő a  földről fel tudott kelni.

Ezt követően a sértett futva bemenekült házának udvarára, míg  terhelt  a traktor vezetőfülkéjébe visszaszállt és a helyszínről távozott.
A sértett  a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
A terhelt  erőszakos, kihívóan közösségellenes cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A Nagykanizsai  Járási  Ügyészség  garázdaság és testi sértés vétsége  miatt emelt vádat a   Nagykanizsai  Járásbíróságon - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.