Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.12.05

Garázdaság a gelsei focipályán

Egy 1978-ban született gelsei valamint egy 1972-ben  született zalaszentbalázsi férfi – a  terheltek -  2020. március 08-án délután a gelsei sportpályán lezajlott Gelse-Zalaszentmihály labdarúgó mérkőzésen szurkolóként vettek részt.

A meccs lefújásakor, 16.15 órakor a játékosok levonultak a pályáról. A terheltek ekkor a pálya szélén, de még a rendezvény területén belül megvárták a zalaszentmihályi csapat 17-es számú játékosát. Amikor el akart menni közöttük, hátulról lökdösni kezdték és felelősségre vonták, mert állítólag játék közben „kiszólt” a gelsei csapat szurkolóinak.

 

birosag.jpg

 

A szurkolók a játékost eközben szidalmazták és veréssel is fenyegették. A zalaszentmihályi csapat 15. számú játékosa ezt meghallotta, és odafutott, rászólt a terheltekre, hogy hagyják abba a csapattársa fenyegetését, engedjék őt elmenni.

A zalaszentbalázsi férfi az odaérkező 15. számú játékost  egy ízben ököllel, kisebb erővel megütötte a tarkóján, egy úgynevezett „tockost” adott neki. A gelsei férfi pedig  közvetlenül ezután egy alkalommal, közepes erővel kézfejjel megütötte a 17.-es számú játékost a jobb arcfelén, amitől az elesett.

A közelükben elhaladó játékostársaik és a csapat szurkolói körbevették a megtámadott játékosokat, és rendőri segítséget hívtak. A rendőrség a helyszínen a másodrendű terheltet elfogta és előállította. A 17-es számú játékos a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést, arczúzódást szenvedett. A szurkolók viselkedése alkalmas volt arra, hogy attól mások megriadjanak, illetve azon megbotránkozzanak.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.