Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.07.11

Garázda autós ellen emeltek vádat Zalában

Az ügy férfi vádlottja 2018. április 27. napján 14 óra 30 perc körüli időben utasként foglalt helyet abban a személygépkocsiban, amely Zalaegerszegen, a párhuzamos közlekedésre alkalmas Balatoni úton lévő felüljárón a külső forgalmi sávban haladt.
A személygépkocsit a férfi 18 éves fia vezette, a jobb hátsó ülésen a terhelt felesége, míg a bal első ülésen másik fia foglalt helyet. A terhelt fia, nem gyakorlott sofőrként próbált besorolni a megszűnő külső forgalmi sávból a belső forgalmi sávba, mely közlekedési manőver során az áttérést a belső sávban közlekedő személygépkocsi sofőrje nem engedte.
A férfi ezen feldühödve felszólította fiát, hogy kövesse ezt a személygépkocsit, amely a bevásárlóközpont irányába hajtott ki a körforgalomból.

zalaegerszeg-auto-rongalas.jpg

(A fotó illusztráció. ZMRFK)

A Park Center parkolójában a sértett észlelte, hogy az autó követi, ezért megállás nélkül el kívánta hagyni a parkolót. Eközben a férfi kiszállt a fia által vezetett személygépkocsiból és azért, hogy elszámoltassa a sértettet, odafutott az általa vezetett személygépkocsihoz, indulatosan kiabált, szitkozódott, arra akarta rávenni a sértettet, hogy kiszálljon a személygépkocsiból, ezért a bal oldali ajtót is megpróbálta kinyitni. Ezt követően a sértett el akart hajtani a parkolóból, amikor a férfi dühében ököllel megütötte a vezető oldali, hátsó pillangó ablakot, amely az ütés következtében megrepedt, de nem törött ki.

A férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a délutáni órákban Zalaegerszegen, a Park Centerben tartózkodó személyekben megbotránkozást, riadalmat keltsen. A rongálással okozott kár 101.406 Ft, amely nem térült meg.  
A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróságon - tudta meg honlapunk dr. Jánky Judittól a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.