Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.10.19

Füves cigiért vehettek szavazatot a zalai Szentpéterúron

Feljelentést kezdeményez a Zala Megyei Területi Választási Bizottság (ZMTVB), mert tanúvallomások szerint Szentpéterúron "füves cigarettát" kínáltak, illetve adhattak szavazatokért cserébe múlt vasárnap.

iskolas-drog.jpg

(A fotó illusztráció)

A Zala Megyei Önkormányzat honlapjára feltöltött határozatok között szerepel, hogy többen azért nyújtottak be fellebbezést a polgármester-választás eredményét megállapító határozat ellen, mert valaki "füves cigaretta ígéretével kísért olyan fiatalokat a szavazóhelyiséghez, akik talán el sem mentek volna szavazni".

Az egyik vallomás aláírója szerint ő azért kapott kábítószer hatású anyagot, hogy az egyik polgármesterjelöltre szavazzon.
A tanúvallomásokból a területi választási bizottság azt állapította meg, hogy felmerült a választói akarat befolyásolására irányuló kísérlet, de érdemben nem foglalkozott az üggyel, mert a beadványban nem jelölték meg a vélt törvénysértést.

A ZMTVB ugyanakkor a fellebbezésekben, illetve a tanúvallomásokban szereplő, büntetőjogi felelősséget felvető állítások miatt az iratanyagot átadta a megyei rendőr-főkapitányságnak. MTI

Zárt tárgyalást kért a vérfertőzéssel vádolt zalai férfi

Az első tárgyaláson egyik vádlott sem, a másodikon csak az I. r. vádlott jelent meg a Zalaegerszegi Járásbíróságon, ahol apának és az ügyben II. r. vádlottként szereplő lányának vérfertőzés bűntett vádja miatt kell felelnie. A vád szerint az I. r.